La câteva minute după ce senatorul de Bihor Petru Filip a declarat că se gândeşte să demisioneze din PDL, fostul secretar general al partidului, Vasile Blaga, a afirmat că nu este de acord cu dezertările din formaţiune şi că nu ştie dacă Filip va face acest pas.

"Nu ştiu dacă până la urmă o să plece Petru Filip, nu a făcut niciun pas", a declarat preşedintele Senatului, Vasile Blaga.

Totuşi, Blaga a subliniat că nu este de acord cu plecările din partid. "Plecarea fiecărui coleg este un semnal de alarmă. Eu nu sunt de acord cu ele, oricum. Trebuie să scoatem un scor cât mai bun la locale, asta este ceea ce ne preocupă acum", a declarat PDL-istul.

După ce presa centrală a dat ca sigură emigrarea sa la PNL, senatorul Petru Filip a afirmat luni după amiază că încă nu a devenit membru PNL, recunoscând, însă, că vrea să plece din PDL, "din motive personale". "Am de gând să fac acest pas (n.r. să plec din PDL). Nu ştiu când am să-l fac. Azi, mâine, poimâine, o să văd. În mintea mea există această variantă. Nu e vorba de oportunitate, de traseism, e o decizie personală", a spus Filip.