Conducerea PDL a aprobat, miercuri, în unanimitate, începerea discuţiilor cu PNL pentru o alianţă, a declarat, după şedinţa Biroului Permanent, preşedintele PDL, Vasile Blaga, menţionând că se doreşte constituirea, în final, a unui mare partid de dreapta.

"Participăm la această discuţie deschişi. Dorim să colaborăm pe termen scurt, mediu şi lung. Deci, nu vom avea în vedere doar alegerile prezidenţiale din acest an, ci şi alegerile locale şi parlamentare din 2016", a mai declarat Vasile Blaga.

Totodată, şeful PDL a mai spus că partidul pe care îl conduce are în acest moment un candidat foarte puternic pentru prezidenţiale, Cătălin Predoiu, dar şi că împreună cu liberalii vor stabili criteriile pentru a avea un singur candidat şi că s-ar bucura ca acesta să fie reprezentantul PDL.

"Noi îl avem pe al nostru, să vedem pe cine au ei, analizele ca atare şi să avem un singur candidat", a precizat Blaga după şedinţa BPN al PDL, referindu-se la faptul că liberalii îşi vor desemna candidatul după congresul partidului.

El a mai precizat că PDL doreşte constituirea în timp a unui mare partid de centru-dreapta şi că salută dorinţa PNL de a face parte din PPE.