Bihoreanul Vasile Blaga a fost revocat marţi din funcţia de preşedinte al Senatului, la propunerea USL, cu 70 de voturi "pentru", o abţinere şi niciun vot "împotrivă". În aceeaşi şedinţă, Crin Antonescu a fost ales preşedintele Senatului României, fiind propus pentru această funcţie de grupul PNL.

USL a depus, marţi, cererile de revocare din funcţie a preşedinţilor Senatului (Vasile Blaga) şi Camerei Deputaţilor (Roberta Anastase).

În şedinţa de Senat de astăzi, Vasile Blaga a cerut demisia lui Victor Ponta, acuzându-l că a încălcat Constituţia când a plecat la Bruxelles. "Aţi deschis calea spre anarhie. V-am auzit minţindu-i pe români că Parlamentul este mai important decât CCR. Parlamentul nu v-a dat niciun mandat. Este o sete de putere nemăsurată. E momentul să vă opriţi acum când se mai poate", a spus Blaga.

În ceea ce priveşte cererile USL de revocare a preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, Blaga a comentat: "Este o lovitură de stat".

După ce iniţial a fost suspendată de Vasile Blaga, şedinţa extraordinară a fost reluată fiind condusă de Ioan Chelaru (PSD). USL a introdus pe ordinea de zi revocarea preşedintelui Senatului şi numirea unui nou şef al Camerei superioare.