Fostul copreşedinte al PNL, bihoreanul Vasile Blaga, a fost trimis în judecată de DNA, într-un dosar ce vizează direcţionarea unor contracte de achiziţie publică spre firme care ar fi "cotizat" apoi în contul PDL.

Potrivit unui comunicat transmis luni de DNA, Blaga, care era la data faptelor secretar general al PDL şi senator în Parlamentul României, a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă.

"În perioada 2011-2012, în calitate de secretar general a unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de inculpatul Berdilă Horaţiu Bruno, suma totală de 700.000 euro, în schimbul exercitării influenţei prin intermediul inculpatului Ştefan Gheorghe (vicepreşedinte al aceluiaşi partid) asupra unei persoane care a deţinut consecutiv funcţii de conducere la două companii naţionale, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horaţiu Bruno să obţină contracte la cele două companii naţionale", se arată în comunicatul procurorilor.

Politicianul ar fi primit suma prin intermediului lui Ştefan Gheorghe, fost primar de Piatra Neamţ, vicepreşedintele PDL (500.000 euro) şi printr-un alt intermediar (200.000 euro).

"Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de a se menţine măsurile dispuse în cauză, respectiv cea a controlului judiciar şi cea asigurătorie", mai arată DNA.

În prezent, Vasile Blaga se află sub control judiciar.

Vasile Blaga a fost audiat pentru prima oară în calitate de suspect pe 28 septembrie, la scurt timp el anunțându-și demisia din funcția de copreședinte al PNL, susținând totodată că este nevinovat.