Preşedintele PDL, Emil Boc, a anunţat luni că, la fel ca în cazul tuturor campaniilor electorale precedente, Vasile Blaga va conduce şi campania partidului pentru alegerile locale din acest an.

Deputatul PDL Cezar Preda declara, miercuri, într-un interviu pentru Mediafax, că pentru a reuşi în alegeri, PDL trebuie să îşi aleagă o echipă care să conducă partidul în campanie, în fruntea căreia să fie Vasile Blaga, acest lucru neimplicând schimbarea actualului preşedinte al PDL.

Boc a spus că, având în vedere experienţa în conducerea campaniilor electorale şi faptul că o parte din membrii comisiei pentru alegeri candidează în alegerile locale, "cea mai bună soluţie" pe care a propus-o în BPN a fost ca Vasile Blaga să conducă campania electorală pentru alegerile locale.

"Cea mai bună soluţie pe care am propus-o BPN a fost şi este ca Vasile Blaga să conducă campania electorală pentru alegerile locale, urmând ca echipa de campanie să se întrunească în Modrogan 1, pentru a lua deciziile necesare de campanie având în vedere apropierea alegerilor locale", a spus Boc într-o conferinţă de presă, după şedinţa BPN al PDL.

Preda spunea că, pentru ca PDL să meargă în alegeri "la câştig", trebuie să îşi aleagă "un lidership de campanie, care nu implică schimbarea preşedintelui" şi care să conducă formaţiunea pe următoarele şase luni fără a fi afectat ceea ce a fost ales la Convenţia partidului.