Preşedintele PDL, bihoreanul Vasile Blaga, şi-a depus moţiunea "România dreaptă - Politică lipsită de lozinci", cu care candidează pentru un nou mandat în fruntea PDL.

Blaga a precizat că nu va mai candida la o altă convenţie a PDL şi principalul obiectiv este acela de a crea noua echipă în PDL, care să preia conducerea partidului.

"Am fost şi voi fi un preşedinte care uneşte şi nu dezbină şi garantez că voi fi preşeditele unui PDL unit", a mai spus Blaga.

El a adăugat că-şi propune un PDL puternic, care să fie principala forţă de opoziţie, să câştige viitoarele alegeri să ajungă la guvernare, arătând că la alegerile prezidenţiale partidul să participe cu un candidat de dreapta cu şanse.

"Un partid puternic se bazează pe militanţi, pe organizaţii, de poziţia cărora trebuie să ţină seama. Un partid puternic se bazează pe fiecare membru al său, are curaj să aducă profesionişti. Un partid puternic înseamnă un partid care să numească doar din propriile rânduri oameni în funcţii. Să nu aducem de pe stradă şi apoi să ne lase a doua zi", a mai spus Blaga.

În privinţa societăţii româneşti, Vasile Blaga îşi propune ca obiectiv o viaţă mai bună pentru români. El a arătat că dreapta nu reprezintă un grup de teroreticieni care discută subtilităţi doctrinare, ci românii care muncesc, plătesc taxe şi impozite la stat, nu cer nimic gratis de la stat dar vor un stat care să-i reprezinte nu să-i împiedice.

Întrebat ce rol ar avea Traian Băsescu în partid, Vasile Blaga a spus: "Am văzut declaraţiile domlui preşedinte, e binevenit în partid, mai departe ce doreşte domnia sa".

Întrebat dacă s-ar simţi ameninţat dacă Traian Băsescu s-ar întoarce în PDL, Blaga a spus: "Cu ce să mă simt ameninţat? Nu sunt în conflict cu nimeni. Nu îl văd pe preşedinte ca pe un duşman".