Consilierul local Vasile Petruţ şi-a anunţat demisia din PDL Oradea, anunţul fiind făcut public chiar în cadrul Consiliului Judeţean de Coordonare de joi, la care a luat parte şi Vasile Blaga.

"A motivat că nu a mai fost chemat la partid, ci a fost marginalizat. Acum dacă se poate spune că un consilier local e marginalizat... Dar domnul Petruţ nu a mai venit la partid pur şi simplu", a declarat vineri, pentru BIHOREANUL, preşedintele interimar al PDL Bihor, Ionel Avrigeanu.

"Deocamdată nu există un document înregistrat la sediul partidului. Am să iau legătura cu domnul Petruţ, să discutăm. Îmi pare rău de plecarea dumnealui, dar este decizia îi aparţine şi o respectăm. În PDL nu a fost nimeni marginalizat. Sunt, într-adevăr, câţiva colegi care s-au automarginalizat", a declarat şi preşedintele PDL Oradea, Dorin Corcheş, afirmând că Petruţ este unul dintre ei.

Cunoscut ca apropiat al fostului primar Petru Filip, cu care de-a lungul timpului relaţiile s-au răcit, Petruţ era membru în Biroul Municipal al PDL, iar prin demisie îşi va pierde locul în Consiliul Local, unde a activat două mandate. În ultima perioadă el a fost membru în comisia juridică.

Corcheş a mai afirmat că săptămâna viitoare Biroul Permanent Municipal urmează să se întrunească pentru a desemna un nou ales local, următorul pe lista partidului de la alegerile din 2008, care va activa, probabil, timp de doar două şedinţe, având în vedere apropierea alegerilor locale.