OTL a anunţat luni, printr-un comunicat de presă, că un vatman a ajuns internat la spital după ce a fost agresat de un călător. Incidentul s-a petrecut vineri, în jurul orei 13.

Potrivit comunicatului, un călător al unui tramvai de pe linia 1 a fost nemulţumit de faptul că, înainte de a intra în staţia Pod CFR, tramvaiul mergea încet, deşi, susţine OTL, viteza era conform restricţiei impuse în zonă.

Călătorul s-a dus să-i spună vatmanului nemulţumirea sa, l-a înjurat, iar apoi i-a dat un pumn în faţă. Un echipaj de poliţie a fost chemat la faţa locului, agenţii identificând agresorul.

"Dacă victima va depune plângere, în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale, fapta va fi încadrată şi se vor lua măsurile în consecinţă", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, Alina Dinu.

Vatmanul şi-a continuat cursa, însă la aproximativ jumătate de oră de la incident, pe traseu fiind, a acuzat ameţeli şi tulburări de vedere, astfel că un echipaj de intervenţie al OTL a preluat tramvaiul pentru a-l retrage în depou, iar vatmanul a fost dus la spital.

El a fost internat pe secţia de neurologie, însă starea sa s-a îmbunătăţit peste weekend, astfel că va fi curând externat.