Echipa care reprezintă orașul Viena, formată din Sandra Kaider și Andreas Kainrad, a câștigat Campionatul European de Vatmani (Tram-EM), desfășurat în Piața Unirii din Oradea, grație unei ture spectaculoase reușite de vatmanița din echipă, în a doua jumătate a competiției.

Sandra a avut un parcurs bun prin cele șase probe, pe care le-a încheiat cu un „strike” la proba de bowling. 

Directorul OTL, Adrian Revnic, le-a înmânat celor doi austrieci învingători trofeul acestei ediții.

foto: Tram-EM European Tramdriver Championship / Facebook

Podiumul a fost completat de echipa din Gothenburg, din care a făcut parte și un român stabilit în Suedia, și de cea din Praga. 

Echipa Oradiei, formată din Károly Éva și Leonte Onița, s-a clasat pe locul 14, deși după prima rundă era pe locul 4. 

În Piața Unirii au concurat sâmbătă 25 de echipe mixte de vatmani care au reprezentat 25 de mari orașe europene. 

foto: Tram-EM European Tramdriver Championship / Facebook

A fost prima oară când România găzduiește această întrecere a vatmanilor, care au trebuit să-și arate rapiditatea, precizia și alte abilități specifice jobului lor. Fiecare dintre cei doi membri ai unei echipe au trebuit să parcurgă cele șase probe ale Tram-EM.

Ei au fost chemați și să facă spectacol, căci una dintre probele competiției a fost biliard cu tramvaiul, iar o alta popice cu tramvaiul. Vântul de sâmbătă după amiaza din OIradea i-a ajutat pe unii concurenți (la popice) și i-a încurat pe alții (la biliard). 

foto: Tram-EM European Tramdriver Championship / Facebook

Tram-EM le-a pregătit orădenilor și participanților și un concert: de la ora 21, pe scena din Piața Unirii va urca Irina Rimes.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!