Exemplarele de capibara care trăiesc la Zoo Oradea au fost, în 2023, animalele care au atras cei mai mulţi părinţi adoptivi.

Datele au fost prezentate joi, în cadrul unei conferinţe de presă, de Liviu Andrica, şeful Administraţiei Domeniului Public din Oradea, care are în subordine şi Zoo Oradea.

Conform acestuia, anul trecut exemplarele de capibara au avut 10 părinţi adoptivi, iar suricatele şi tigri siberieni câte şase părinţi. În topul animalelor adoptate se mai numără şi lemurii, lupii arctici şi cămilele.

Grădina Zoologică din Oradea a avut până la finalul anului 2022 un număr de 158 de specii şi 800 de exemplare.

Tot în anul precedent, Zoo Oradea a devenit casa a două exemplare de rozătoare mara de Patagonia, un exemplar de macac japonez şi două exemplare de găină de mătase japoneză.

Prin intermediul programului "Adoptă un animal", au fost înregistrate şi 50 de adopţii. După cum se ştie, cei care vor să adopte un animal au de plătit, pentru un an, suma de 200 de lei, în cazul persoanelor fizice, şi 500 lei, în cazul firmelor.

"Părinţii" primesc în schimb un certificat de adopţie, un magnet cadou, un magnet expus pe panoul de la intrare, precum şi intrare gratuită o dată pe lună, timp de un an.

De asemenea, ei pot participa la Ziua Părinţilor Adoptivi, care se organizează de două ori pe an (ultima sâmbătă din aprilie, prima sâmbătă din octombrie) şi unde pot afla informaţii despre animalele adoptate, pot pregăti alimentele pentru animale şi le pot hrăni pe unele dintre ele.

Raportul ADP mai arată că, în anul 2022, grădina situată pe Calea Matei Basarab nr. 1, a fost vizitată de 138.914 persoane, cu 9% mai puţin faţă de anul 2022, când au fost înregistraţi 153.000 de vizitatori.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!