Citeşte Octavian Paler, ascultă cu aceeaşi plăcere Paraziţii şi Frank Sinatra, îi place teatrul, literatura şi călătoriile lungi, fără destinaţie, fără telefon mobil şi chiar fără Facebook.

Dincolo de toate acestea, Patricia Ter este pasionată de jurnalism, şi a descoperit asta încă din şcoala primară. Având de partea ei frumuseţea, este lesne de înţeles de ce, imediat după ce a terminat liceul, a ales să apară "pe sticlă".

Pasiune din copilărie

Studentă în anul doi la Ştiinţele Comunicării, Patricia susţine că şi-a descoperit pasiunea pentru scris încă din primii ani de şcoală. "Din clasa a patra am ştiut că vreau să ajung jurnalist. Le făceam chiar şi compunerile colegelor. Iar în scrisoarea în care învăţătoarea ne-a întrebat ce vrem să ne facem când vom fi mari am scris clar: jurnalist", povesteşte Patricia.

S-a mutat cu familia la Oradea tocmai de la Întorsura Buzăului, din Covasna, pe când avea trei ani, şi a absolvit Colegiul Naţional Emanuil Gojdu. Cum îşi propusese, a intrat la Jurnalism şi şi-a început cariera în media, la televiziunea online Cris TV. "Am avut propria-mi emisiune, în care abordam în fiecare zi un nou gen de muzică", îşi aminteşte Patricia, care spune că în primul interviu serios l-a avut ca protagonist pe actorul Dan Badea, cunoscut din spectacole de stand-up comedy, iar prima ştire a făcut-o pentru Naţional FM, îndrumată de Dorina Ursente.

Mirajul Bucureştilor

Credincioasă maximei "dacă simţi că nu evoluezi, este bine să schimbi aerul", în luna martie Patricia a abandonat televiziunea şi a acceptat oferta celor de la Zile şi Nopţi, unde a lucrat până de curând.

Deşi la revistă s-a ocupat mai mult de marketing decât de presă, a avut timp să lucreze ca voluntar în mai multe proiecte. La festivalul Yellow Fest, de pildă, s-a ocupat de cazarea, masa şi repetiţiile artiştilor, făcând cunoştinţă cu Paraziţii, Guess Who şi Şuie Paparude. "Paraziţii m-au impresionat pentru că îi ştiam misogini şi duri, dar am descoperit că în afara scenei sunt nişte oameni deosebiţi", îşi aminteşte Patricia.

După ce va termina facultatea, tânăra şi-a propus să ia în piept "jungla" Bucureştilor. Ţinteşte spre un post de producător de televiziune pentru că, susţine ea, aşa ar avea mai multă libertate în alegerea subiectelor. Îi place divertismentul de calitate şi se vede făcând emisiuni de genul "Apropo TV" cu Andi Moisescu sau "Cronica Cârcotaşilor" cu Huidu şi Găinuşă.

Asta, o dată, pentru că ţinteşte sus. Iar pe de altă parte consideră că viaţa e mai uşor de suportat cu zâmbetul pe buze.


PATRICIANA
Patricia Ter
Vârstă: 20 ani
Ochi: albaştri
Zodie: Gemeni
Înălţime: 1,69 m
Greutate: 53 kg
Măsuri: 88-64-89
Hobby: muzica, teatrul, călătoriile, lectura