Inspectoratul Teritorial  de Muncă al judeţului Bihor face apel la titularii carnetelor de muncă aflate în evidenţa ITM să şi le ridice de la sediul instituţiei, care era obligată să le găzduiască până la fínele anului 2010.

„Având în vedere faptul că în prezent în evidenţele Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor există  un număr de 9263 carnete de muncă neridicate de către agenţii economici, în vederea redistribuirii acestora foştilor salariaţi/actualilor salariaţi aducem la cunoştinţă titularilor  acestora sau persoanelor împuternicite de către aceştia că se pot prezenta la sediul din Oradea al I.T.M. Bihor în vederea preluării carnetelor de muncă cu cererea şi documentul de identitate al titularului carnetului de muncă şi/sau, după caz, documentul de identitate al persoanelor împuternicite de către titulari, în original”, anunţă ITM Bihor.

Instituţia atrage atenţia că este vorba de un document foarte important, deoarece atestă activitatea desfăşurată de salariat în domeniul privat, durata activităţii, salariul, vechimea în meserie şi specialitate, respectiv vechimea în muncă până la data de 31.12.2010, prezentarea carnetului de muncă, în original, fiind obligatorie la Casa de Pensii sua la AJOFM în vederea obţinerii drepturilor care se cuvin salariaţilor urmare pensionării, stabilirii indemnizaţiei de şomaj, etc.

Lista agenţilor economici şi a titularilor  care nu au ridicat de la ITM Bihor carnetele de muncă se găseşte pe site-ul www.itmbihor.ro, dar şi ataşată acestei ştiri.

Citeşte pe aceeaşi temă şi: Aproape 500 de bihoreni şi-au abandonat carnetele de muncă la AJOFM Bihor