Reprezentanţii oraşului maghiar Debreţin îşi promovează tot mai agresiv în Oradea cursele aeriene internaţionale, cursele charter pentru destinaţii turistice estivale, precum şi atracţiile turistice locale, îndemnând tot mai mulţi români să folosească aceste servicii.

Ultima "găselniţă" comercială este lansarea liniei de transfer Oradea - Aeroportul Debreţin şi retur, la un cost de 6 euro (din 18 aprilie, deja, acest cost va fi mărit la 7 euro), jurnaliştii orădeni fiind invitaţi, săptămâna trecută, de firma transportatoare, alături de administratorul aeroportului şi de asociaţia de promovare a oraşului maghiar, la un infotur care să prezinte atracţiile Debreţinului.

"Destinaţiile operate de pe Debrecen Airport sunt: Londra, Eindhoven, Milano, Paris, Bruxelles şi Malmo. Începând de luni, 11 aprilie, Lufthansa începe cursele tegulate pentru destinaţia Munchen. E bine de ştiut că preluăm pasageri şi de la gara centrală din Debreţin, astfel oricine doreşte să călătorească între cele două municipii poate să apeleze la servciile noastre. Sperăm ca în perioada de vară, numărul acestora o să crească în continuare, astfel contribuind la creşterea numărului vizitatorilor în scop turistic în Oradea", au precizat organizatorii excursiei.

Cursele de transfer spre Debreţin vor fi adaptate inclusiv pentru a deservi cursele charter pentru destinaţii turistice estivale, către Turcia, Grecia sau Bulgaria. Mai mult, în parteneriat au fost atrase şi mai multe agenţii de turism din Bihor, de unde turiştii pot să îşi achiziţioneze biletele direct.

În infotour, organizatorii au prezentat şi mai multe obiective locale de vizitat, precum turnul de apă înalt de 100 de metri, cu punct de belvedere, care are în interior inclusiv un perete de escaladă, acvaparcul din oraş, zona de agrement Pădurea Neagră, Muzeul Deri sau Marea Biserică Reformată.

În plus, aceştia au făcut public inclusiv o parte dintre evenimenele organizate, anul acesta, în oraş: Zilele Curcanului (4-5 mai), Zilele de echitaţie din Hortobágy (8-10 iulie), Festivalul Campus (20-24 iulie), Festivalul turtei dulci (30-31 iulie), Zilele vinului şi jazzului (4-7 august), Carnavalul Florilor (20 august), Weekend-ul formaţiilor, respectiv al mâncărurilor umplute (16-18 septembrie), Festivalul cârnatului aromat de Debreţin (23-25 septembrie), Festivalul cocorilor  (21-23 octombrie) şi Sărbătoarea gâştei de Ziua lui Marton (11-13 noiembrie).

"Conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică din Ungaria, Debreţin este în top 10 cele mai iubite, vizitate destinaţii din Ungaria. Anul 2015 a adus o creştere de 23% faţă de anul precedent, din punct de vedere al înnoptărilor, fiind cea mai mare creştere la acest capitol în Ungaria", au precizat gazdele maghiare.