În anul 2018, verdele Oradiei a sporit. Dacă în alţi ani, municipalitatea s-a preocupat mai mult de tăierea copacilor şi mai puţin de plantări, bilanţul Direcţiei Tehnice pentru anul trecut arată că proporţiile s-au inversat. Totuşi, parcă nu suficient...

Potrivit raportului, în 2018 au fost plantaţi în Oradea 900 de arbori, fiecare cu o înălţime de minimum 4 metri şi o circumferinţă a tulpinei de cel puţin 24 cm. Din aceştia, 272 au fost sădiţi în primăvara trecută, iar ceilalţi 628 în toamnă, firmele responsabile fiind Adenandra şi Aquaplant. Conform contractului încheiat cu Primăria, cele două societăţi au oferit o garanţie de doi ani pentru arborii sădiţi.

De cealaltă parte, anul trecut, drujbele au pus la pământ 667 de arbori, iar alţi 4.832 de copaci au fost toaletaţi. Potrivit raportului, tăierile şi toaletările s-au făcut fie pentru că arborii erau uscaţi şi, astfel, în pericol să cadă, fie erau situaţi pe amplasamente unde au fost efectuate lucrări edilitare.

Documentul mai arată că, anul trecut, Primăria Oradea a plătit 3,1 milioane lei pentru îngrijirea parcurilor şi spaţiilor verzi din oraş, şi că au fost amenajate noi zone verzi sau reabilitate cele existente pe o suprafaţă totală de 10 hectare, lucrări care au costat 170.000 lei.