Work and Travel e un program prin care sunt selectaţi studenţi să meargă, timp de-o vară, în Grecia sau America, la muncă.

În Grecia, studenţii orădeni pot opta pentru locuri de muncă în domeniul turismului: hoteluri de patru sau cinci stele, restaurante sau cluburi. Cele mai atractive sunt cele de pe coastă sau de pe insulele greceşti, unde tinerii se pot relaxa, în timpul liber, la plajă. Prin Work and Travel Grecia, studenţii pot sta la muncă între trei şi nouă luni şi li se cere doar să cunoască limba engleză la nivel de conversaţie.

„Cele mai căutate joburi în Grecia sunt cele de ospătari. Ştiu studenţii de ce", spune Ruben Budău, consilier Work and Travel în Bihor, referindu-se la bacşişurile care ajung în buzunarul tinerilor, pe lângă salariu. Variantele sunt, însă, mult mai largi, de la barman, instructor de aerobic, până la paznic, animatoare, DJ sau asistent de vânzări.

Costul unui astfel de program este de 280 de euro, prin care se asigură cazarea, trei mese pe zi şi un loc de muncă plătit cu cel puţin 400 de euro lunar. De asemenea, în tarif este inclusă asigurarea medicală şi un bonus de 200 de euro de la angajator pentru fidelitate.

00000127_medium.JPGCei mai îndrăzneţi dintre studenţii orădeni pot aplica la Work and Travel pentru destinaţii ca Las Vegas, Ocean City, Palm Beach, Grand Canion, Rocky Mountains, Atlantic City, California, New England sau Texas.

Costurile pentru SUA sunt între 590 şi 950 de dolari, acestea incluzând dreptul temporar de muncă în SUA, formularul de viză necesar, un loc de muncă, dar şi asistenţă pe perioada programului.

„Anual, între 80 şi 100 de studenţi merg în străinătate prin acest program", explică Budău. Înscrierile pentru vara lui 2010 se pot face până la finalul lunii martie. Mai multe detalii se pot obţine la numărul de telefon 0756.300.797.