VERNICOLOR produce diverse subansamble pentru industria auto, principalele aplicații fiind: părți decorate de volane, panouri de bord sau control cum ar fi sistemul de afișare radio și sistemul de iluminat din plafonul mașinii, ornamente de interior pentru mașini cum ar fi ornamente pentru planșă de ușă sau planșă de bord, produse pentru exteriorul mașinii, carcase de oglinzi sau alte piese de decor pentru autoturisme.

Produsele realizate de către cele două fabrici din România echipează vehicule din toate clasele, de la low cost până la mașini de lux. Produsele noastre integrează mai multe etape de proces, cum ar fi injecție mase plastice, vopsire plastic, gravură laser, hot stamping, tampografie, cromarea plasticului și asamblare.

În prezent la cele două fabrici Vernicolor din județul Bihor (Oradea și Sântandrei) lucrează aproape 800 de angajați. Compania a implementat programe de motivare a angajaților: transport gratuit, tichete de masă, abonamente medicale la clinici private, diverse bonusuri, atât pentru performanță, cât și pentru loialitatea în companie sau pentru angajații care aduc idei de îmbunătățire a proceselor de producție. Permanent organizăm programe de instruire și pregătire profesională, iar angajații cu potențial sunt pregătiți pentru oportunități noi în carieră.

Compania noastră sprijină și învățământul profesional, astfel că am devenit partener în proiectul Consorțiul pentru învățământ dual „Campus Oradea”.

Campusul are internat, sală de mese, cabinet medical, săli de predare moderne, laboratoare, bazin de înot, terenuri de sport, spații pentru practică unde se pot învață diverse meserii. Elevii vor beneficia de o bursă lunară, cazare gratuită, trei mese pe zi și decontarea transportului.

Meseria pentru care Vernicolor va asigura instruire practică este cea de „Operator la fabricarea și prelucrarea polimerilor” și face parte din secția de Chimie Industrială a liceului Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”. 

Programul de învățământ va include cursuri de:

- Specializare în tehnologia injectării de mase plastice;

- Control dimensional (măsurari 3D) și criterii de control pentru respectarea calităţii produselor din material plastic în automotive;

- Mentenanţă (reglaj, întreţinere și reparaţii dispozitive, utilaje, linii de fabricaţie pentru producție mase plastice);

- Pregătire pentru lansarea producției, coordonare procese de fabricație, asamblare și montaj pentru produse industriale din materiale plastice și compozite;

Copiii interesați să aplice pentru meseria pentru care Vernicolor va asigura instruire practică și teoretică și susținere financiară prin burse sunt așteptați să se înscrie la Consorțiul pentru învățământ dual “Campus Oradea”.

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!