De Ziua Internaţională a Femeii, Galeria Euro Foto Art din Oradea va inaugura un vernisaj cu dedicaţie pentru sexul frumos. 42 de artiste fotografe vor expune 100 de fotografii alb-negru şi color, toate cu femeia în prim-plan.

"Publicul vizitator va putea descoperi printre lucrările expuse o serie de portrete realizate în diferite ţări europene, respectiv din îndepărtatele Japonia şi China. Socio-fotografia este prezentă în expoziţia al cărei personaj, de asemenea, este femeia. Sunt prezente în expoziţie şi nuduri realizate cu mare sensibilitate şi măiestrie profesională", se arată într-un comunicat al Asociaţiei Euro Foto Art.

Printre fotografele care vor expune se numără şi orădencele Benyovszki Tünde şi Adela Rusu. Din România vor mai fi prezente cu lucrări fotografe din Bucureşti, Carei, Oradea, Slatina, Târgovişte şi Târgu Mureş.

Vernisajul va avea loc la ora 18, la galeria din Piaţa 1 Decembrie nr. 12. Invitate de onoare sunt doamnele şi domnişoarele din Oradea, dar la eveniment sunt aşteptaţi toţi iubitorii de fotografie.

Expoziţia va fi deschisă de artistul fotograf Ştefan Tóth, preşedintele Asociaţiei "Euro Foto Art", iar în cadrul evenimentului momentele muzicale vor fi asigurate de artistul Thurzó Sándor József, care va interpreta mai multe piese ale compozitoarelor din diferite ţări, şi de artistele Ariadna Mircescu şi Georgiana Mircescu, care vor interpreta la flaut mai multe piese din repertoriul internaţional.

Organizată în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai" din Oradea, sub patronajul Consiliului Judeţean Bihor, expoziţia va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până în data de 24 martie 2016, luni-vineri, între orele 08:00 - 19:00, intrarea fiind liberă.