Aflat la Oradea la invitaţia fostului episcop reformat Lazslo Tokes, istoricul Marius Oprea a fost, sâmbătă dimineaţă, protagonistul unui incident şocant.

Potrivit unor martori oculari, specialistul se afla în Aeroportul Oradea şi urma să plece la Bucureşti cu o cursă Tarom, la ora 5.45, dar i s-a făcut rău, a căzut de pe scaunul pe care aştepta şi s-a lovit puternic la cap, rămânând inconştient.

"Într-adevăr, sâmbătă dimineaţă, a fost un pasager căruia i s-a făcut rău, a căzut şi s-a lovit la cap. Asistenta aerogării i-a acordat rapid primul ajutor şi a chemat SMURD-ul, care l-a transportat la spital, dar mai multe nu ştiu să vă spun", a declarat, contactat în legătură cu subiectul, managerul Aeroportului, Gheorghe Paşc.

Marius Oprea a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, unde a şi rămas internat la Neurochirurgie, deoarece în urma căzăturii s-a ales cu o plagă de 3 centimetri la cap.

Contactat pe această temă, istoricul a declarat că a fost deja externat şi că se simte bine, urmând să se întoarcă în Capitală luni dimineaţă. "Pe moment, mi-am pierdut cunoştinţa, după care m-au luat cu salvarea, m-au dus, m-au pansat şi mi-au făcut o tomografie. Mi-au pus două copci, atâta tot, nu e ceva grav", a precizat Marius Oprea.

Autor a numeroase articole privind istoria Securităţii şi fost preşedinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, istoricul a ajuns în atenţia publică mai ales după ce anul trecut, în preajma referendumului pentru demiterea preşedintelui, a publicat, la editura Jurnalului Naţional, cartea "Adevărata faţă a lui Traian Băsescu".

Oprea s-a aflat, vineri, la Universitatea Partium din Oradea, alături de fostul episcop reformat Laszlo Tokes, la expoziţia tematică "Totalitarism în Europa (Fascism-Nazism-Comunism)", ce cuprinde fotografii ale unor lideri europeni exponenţi ai acestor regimuri.

Detalii, în articolul: Fostul episcop Laszlo Tokes a deschis o expoziţie cu pozele capilor comunişti şi nazişti din Europa (FOTO)