Miercuri, 13 decembrie, de la ora 19, studenții orădeni susțin la Filarmonica de Stat concertul anual de colinde autentice românești „Veselește-te, domn bunu'!”.

Evenimentul este organizat de Liga Studenților din Oradea cu scopul de a reda pe scenă obiceiul de colindat al satului românesc de altădată.

„Colindul e cea mai firească formă de propovăduire a bucuriei Crăciunului. Din timpuri strămoșești, colinda a fost pentru țăranul român o formă de mărturie a credinței în Dumnezeu și a dragostei față de aproapele. Ei bine, harnic cum îl știm, țăranul ne-a băgat în desagă cel mai bogat tezaur de patrimoniu imaterial de pe tot mapamondul. Concertul. Când omul nu-și mai găsește cuvintele, inima se apucă să tresară în cântare!”, transmit organizatorii.

Aceștia au lansat invitația în mod specific: „Scoală Gazdă nu durni/ Vremea e a te trezi/ La concert de a veni/ Liga a o auzi! Haideți la Concertul Anual de Colinde Românești Autentice „Veselește-te, domn bunu'!” de ne fiți Gazde! Da' mai mânați, măăăi!”.

Intrarea la concert este gratuită.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!