Căminul Cultural din Sântandrei a vuit, duminică de lume. Sute de localnici au participat la un spectacol organizat în cadrul proiectului "Veşnicia s-a născut la sat", de Uniunea Femeilor Bihor, Primăria şi Consiliul local Sântandrei.

Astfel, cei prezenţi au putut admira o expoziţie de ţesături, obiecte tradiţionale, ouă încondeiate, pictură pe sticlă, pictură pe pânză în ulei, lucrări în grafică, origami, kirigami şi quiling, o expoziţie florală, mâncăruri tradiţionale şi o impresionantă colecţie de costume populare autentice. Ca la o adevărată sărbătoare sătească, nu a lipsit de pe masă pălinca de Bihor şi vinul de casă.

Expoziţia, care a cuprins inclusiv lucrări ale copiilor de la şcoala şi grădiniţa din sat, a fost organizată de locuitori ai comunei Sântandrei, menită să scoată în evidenţă valorile satului.

Toţi cei prezenţi au fost întâmpinaţi cu tradiţionala pâine şi sare.

Pe lângă locuitorii comunei, au mai participat la expoziţie şi oaspeţi din alte localităţi din Bihor.

Evenimentul s-a încheiat spre seară, cu un spectacol de folclor pe care l-au deschis solistele Luminiţa Tomuţa Baba şi Alexandra Paina, care au reprezentat comuna, urmate de Ansamblul de dansuri al comunei condus de coregraful Mircea Dărăban. Momentul a fost încheiat de membrii Ansamblului "Auşana". Aşa chef tot să fie!

Viorel Orbai