Cu o zi înaintea Zilei Naţionale, vineri, de Sfântul Andrei, municipalitatea redeschide traficul rutier şi pietonal pe noul pod peste Peţa, construit lângă Universitate, între Calea Armatei Române şi strada Universităţii.

Primăria a anunţat miercuri, printr-un comunicat, că în cursul acestei zile a fost turnat stratul final de asfalt pe noul pod, iar în cursul zilei de joi se vor realiza marcajele, urmând ca „ultimele amenajări”, despre care nu furnizează detalii, să fie continuate săptămâna viitoare, sub trafic.

Implicit, tot de vineri, 30 noiembrie, vor fi reluate şi cursele autobuzelor OTL pe noul pod.

Acesta are o lungime de 19,25 metri şi o deschidere de 18,59 metri, lăţimea carosabilului fiind de câte 3,5 metri pe fiecare din cele două benzi de circulaţie a vehiculelor, iar cea a trotuarelor, care vor include şi câte o pistă pentru biciclişti cu o lăţime de 1 metru fiecare, este de 2,40 metri.

Ordinul de începere a lucrărilor la noul pod a fost dat pe 17 septembrie, înlocuirea celui vechi, care data din anul 1940, fiind necesară întrucât nu mai era sigur. Lucrările au fost executate de asocierea firmelor Drumuri Bihor cu Proexco, Trameco şi General Standard Antreprenor General SA, contra unei sume de 1,045 milioane lei fără TVA, durata de execuţie fiind de 4 luni.