Odată cu începerea școlii, elevii din Oradea vor avea ocazia să afle dacă au poziția corectă sau, din contră, au afecțiuni posturale.

Asociația Help&Care, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, va face un screening gratuit pentru depistarea timpurie a dezechilibrelor posturale în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 și 16 ani. Astfel, vor putea fi depistate afecțiuni precum cifoză, scolioză, spate plat, platfus etc.

Potrivit inspectorului școlar general, Horea Abrudan, acest program, finanțat de Primăria Oradea la inițiativa ONG-ului, va viza 300 de elevi din municipiu.

„Le-am transmis directorilor de școli ca, după începerea anului școlar, să le spună părinților despre acest program, iar cei care vor fi de acord vor anunța”, a declarat Abrudan, pentru BIHOREANUL.

Așadar, vor beneficia de screeningul gratuit, efectuat de o echipă de specialiști în kinetoterapie, elevii școlilor unde directorii vor comunica mai rapid cu părinții.

Șeful IȘJ a precizat, însă, că este în căutare de soluții pentru extinderea acestui program la toată populația școlară din Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!