Liceul Vocațional Pedagogic Nicolae Bolcaș din Beiuș a finalizat cu succes al treilea proiect Erasmus+ desfășurat, prin care 21 de elevi și 4 profesori au fost, în vacanța de vară, într-un schimb de experiență în Grecia, se arată într-un comunicat transmis luni de unitatea de învățământ.

Elevii și dascălii din Beiuș au mers la Liceul Platon Schools din Katerini, organizație parteneră în proiect alături de Pro European Education M.I.K.E. din Tessaloniki și centrul de pregătire Maksima Teacher din Croația.

„Obiectivul principal al proiectului a fost oferirea de sprijin elevilor pentru formarea, dezvoltarea și recunoașterea de competențe lingvistice și digitale, în cadrul unei mobilități de grup derulate la organizația de primire, atât pentru asigurarea succesului școlar imediat, cât și pentru a le oferi după absolvire perspective îmbunătățite de carieră”, se arată în comunicatul liceului.

Timp de mai multe zile, elevii au participat la diferite lecții și ateliere. În timpul liber, au vizitat obiective turistice și au participat la activități extra-curriculare, astfel încât la sfârșitul perioadei petrecute în Grecia au acumulat cunoștințe legate de limba elenă, istoria, cultura și geografia țării gazdă.

Profesorii lor și-au îmbunătățit abilitățile de comunicare în limba engleză, au identificat idei practice de integrare a tehnologiei digitale în lecții și s-au familiarizat cu tendințele actuale în utilizarea internetului și a noilor tehnologii în educație. Cu colegii lor greci, au discutat despre inovare și creativitate în procesul de învățare, inclusiv despre utilizarea jocurilor video la clasă.

„Considerăm că participarea la proiecte de mobilități aduce achiziții importante la nivel intelectual, comportamental și personal, că reprezintă o alternativă educațională atractivă pe care școala noastră, implicându-se în programul Erasmus+, o va oferi an de an, atât elevilor cât și personalului didactic. Anul școlar 2024-2025 va fi al patrulea an în care, sub umbrela acreditării obținute în domeniul educației școlare, SCH, Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” își va diversifica oferta educațională organizând, în cadrul proiectului 2024-1-RO01-KA121-SCH-000201555, noi mobilități cu scopul de a asigura un plus de valoare prin facilitarea accesului elevilor și profesorilor școlii la Spațiul European al Educației”, a mai anunțat școala.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!