Închis din iulie, Bazinul Olimpic îi primeşte iar pe sportivi. Viceprimarul Ovidiu Mureşan, împreună cu şeful Administraţiei Imobiliare Oradea, Cristian Beltechi, şi cu şeful Clubului Sportiv Municipal Oradea, Florin Birta, au anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că lucrările de renovări la bazin s-au încheiat.

La vizita jurnaliştilor, bazinul era deja umplut cu apă, făcându-se ultimele verificări vizavi de conţinutul de clor. Astfel, de marţi după amiază poloiştii de la CSM Digi Oradea intră în bazin, iar de miercuri dimineaţă, de la ora 5, au acces şi orădenii.

Începute în 23 iulie, lucrările au constat în vopsirea schelei metalice a bazinului, renovări vestiare, curăţare filtre şi sistem de ventilaţie, iar apoi în repararea liner-ului, adică a învelişului bazinului, care a fost înlocuit ori resudat. Petele de rugină ce se regăseau pe pereţii bazinului au dispărut acum. "De săptămâna trecută se lucrează la curăţenia generală, umplere şi filtrare a apei", a declarat Cristian Beltechi. Toate lucrările au costat AIO aproximativ 100.000 de euro.

Întrucât un parametru important al apei din bazin este concentraţia de clor, municipalitatea are de gând să mai investească aproximativ 8.600 de euro într-o instalaţie de clorinare automată a apei. "Când o vom instala, nu vom împiedica accesul publicului", a precizat viceprimarul Ovidiu Mureşan. În bazin intră anual între 300.000 şi 400.000 de persoane, dar AIO nu a primit reclamaţii privind îmbolnăviri din pricina apei.

Potrivit lui Florin Birta, echipa de polo îşi începe antrenamentele în bazin chiar de marţi, iar sâmbătă va şi juca un meci amical cu Mediterani Barcelona, echipă ce a venit la Oradea pentru un stagiu de pregătire.