Iubitorii de carte din Oradea au primit veşti bune zilele acestea. Prima librărie Cărtureşti se va deschide în oraşul de pe Criş până la sfârşitul anului.

Informaţia a fost publicată de Ziarul Financiar, sursă potrivit căruia lanţul de librării controlat de Nicoleta Dumitru şi Şerban Radu va fi inaugurat în Lotus Center.

"Vom deschide până la final de an o librărie pe circa 250 de metri pătraţi, o investiţie de 200.000 de euro în Lotus Center. De multă vreme voiam să intrăm cu o librărie în Oradea, acum am finalizat negocierile. Durează mai puţin negocierea pentru un spaţiu dintr-un centru comercial decât pentru unul stradal. Mergem după clienţii noştri şi ne uităm şi la vadul comercial când alegem un spaţiu", a declarat Nicoleta Dumitru.

Librăria Cărtureşti este un concept store care funcţionează ca o librărie şi ca agent cultural, implicându-se activ în diverse campanii sociale şi culturale. Pe lângă o selecţie foarte bogată de cărţi, muzică şi filme de artă, lanțul promovează şi lucrările, respectiv expozițiile unor artişti cunoscuţi şi apreciaţi, în spaţii prietenoase, cu muzică în surdină și cu ceaiuri aromate.