Începând de joi, infrastructura de alimentare a vehiculelor electrice din Oradea va fi mai bogată. Primăria Oradea a anunţat că pe 15 decembrie va da în folosinţă 16 staţii de reîncărcare, după o investiţie de 3,6 milioane de lei finanţată de Administraţia Fondului pentru Mediu.

"Acestea sunt amenajate în 15 locaţii, respectiv în următoarele parcări publice de pe străzile: Codrilor – Aquapark Nymphaea, Parcul Traian, Dunărea, Tudor Vladimirescu, Ştefan cel Mare, Primăriei, M. Kogălniceanu, Universităţii, Splaiul Crişanei, Meiului, Islazului, Xenopol, Nufărului, Bulevardul Dacia şi Ogorului", a transmis Primăria.

Şoferii care conduc maşini electrice vor putea folosi aceste staţii prin aplicaţia EVConnect, disponibilă pentru sistemele iOS şi Android, iar plata o vor face tot în aplicaţie, cu cardul.

"În ceea ce priveşte tarifele pentru încărcarea vehiculelor electrice la staţiile de încărcare, acestea sunt: încărcare normală 22 kWh AC – tarif 1,49 lei/ kWh cu TVA inclus, încărcare rapidă 50 kWh DC – tarif 1,79 lei/ kWh cu TVA inclus", a informat municipalitatea.

Şoferii trebuie să fie atenţi, însă, şi la un alt aspect: pe lângă tariful de încărcare, vor plăti şi taxa de parcare aferentă locului pe care îl ocupă, dacă staţia aleasă este într-o parcare cu plată.

Cele 16 staţii au fost furnizate de firma Electrogrup SA, care a executat şi lucrările de racordare şi de construcţii aferente.

Informaţii despre funcţiile, facilităţile şi paşii care trebuie parcurşi în aplicaţia EVConnect sunt disponibile în videoclipul de mai jos:

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!