Prefectura Bihor a anunţat vineri că, începând cu seara acestei zile, de la ora 19.30, se redeschide traficul rutier pe DN 76 între localităţile Hidişelu de Sus şi Copăceni, după ce timp de trei săptămâni circulaţia a fost deviată pe două drumuri judeţene, DJ 768 şi DJ 795, prin localităţile Calea Mare, Lăzăreni, Holod şi Vintere.

Devierea a fost făcută din 31 august pentru ca firmele de construcţii angajate pentru reabilitarea şoselei să aibă front de lucru pe tronsonul de 26,6 kilometri al DN 76, iar stadiul lucrărilor să avanseze, ceea ce - susţine Prefectura - s-a şi întâmplat.

"În mai puţin de trei săptămâni, prin mobilizarea generală a antreprenorilor, lucrările au avansat în ritm susţinut, stadiul fizic al lucrărilor la zi fiind: 51% sector 1 Dealul Bitii-Duşeşti (de la 39%), 68% sector 2 Duşeşti-Hidişelul de Sus (de la 55%), 70% sector 3 Hidişelul de Sus-Oradea (de la 57%)", arată comunicatul Prefecturii.

De altfel, Prefectura afirmă că "până în 1 decembrie, pe tronsonul DN76 dintre Oradea şi Dealul Bitii se va circula pe asfalt nou".

Vezi mai jos imagini de pe șantier!