Unul dintre cei mai importanţi sponsori ai echipei de baschet CSM CSU Oradea, firma Gavella, nu va mai sprijini financiar formaţia medaliată cu bronz în cea mai recentă ediţie a Ligii Naţionale.

Nu din raţiuni financiare…

Gavella este unul dintre sponsorii principali şi tradiţionali ai CSM CSU Oradea, care, din 2009 încoace, a contribuit semnificativ la susţinerea lotului de jucători, prin plata salariilor acestora, fiind astfel un pion important în obţinerea, în sezonul 2015-2016, a primului titlu de campioni naţionali.

Patronul Gavella, Gheorghe Vajai, a confirmat, joi, pentru BIHOREANUL că se retrage, precizând doar că nu o face din "raţiuni financiare". "Le urez succes în continuare", a spus acesta, fără să comenteze motivele retragerii.

Aşa cum BIHOREANUL a scris încă din primăvară, după preluarea conducerii CSM Oradea de către Şerban Sere, relaţiile cu sponsorii tradiţionali ai clubului s-au răcit, Gheorghe Vajai nemaifiind văzut la meciurile echipei orădene în ultimele luni ale campionatului trecut.

Sere, no comment

Întrebat despre retragerea sponsorului, preşedintele CSM, Şerban Sere, s-a eschivat. El a spus că nu a primit o înştiinţare oficială, aşadar nu poate comenta. "Nu am nicio informare oficială în acest sens. Sigur că avem discuţii cu foarte mulţi sponsori. Cu siguranţă mi-ar plăcea ca Gavella să continue alături de noi. Nu pot să spun dacă se retrage sau nu", a răspuns acesta întrebărilor BIHOREANULUI.

În ciuda rupturii între club şi unul din sponsorii lui tradiţionali, Sere spune că "din punctul meu de vedere nu au existat probleme" între reprezentanţii Gavella şi conducerea CSM.

Deşi perioada transferurilor este în toi, toate echipele din Liga Naţională luptând acum să-şi formeze loturi competitive pentru viitorul campionat, CSM CSU Oradea nu a anunţat deocamdată niciun transfer nou. Este posibil ca acest lucru să se datoreze şi lipsei de fonduri a clubului în condiţiile în care şi-a pierdut un finanţator important.

Transferuri incerte

În sezonul 2016-2017, CSM CSU Oradea, la acea vreme campioană en-titre, şi-a ratat obiectivul şi s-a clasat doar pe locul al treilea şi obţinând medalia de bronz.

Chiar şi aşa, antrenorul Cristian Achim a beneficiat în continuare de încrederea lui Şerban Sere, care nu l-a înlocuit, aşa cum a procedat, de pildă, la polo, unde Kadar Kalman şi-a pierdut postul de antrenor după ratarea obiectivului.

Pe de altă parte, site-ul totalbaschet.ro scrie, joi, că CSM CSU Oradea s-ar fi înţeles cu jucătorii Nemanja Milosevic şi Goran Gajovic, informaţie care nu a fost confirmată de reprezentanţii clubului.

Citeşte pe aceeaşi temă şi: Clubul liberalilor: CSM Oradea a devenit o jucărie a PNL, finanţată generos de la bugetul local