Reprezentanţii Petrom, cel mai mare distribuitor de carburant din România, au ieftinit carburanţii în cursul nopţii de marţi spre miercuri.

"Ieftinirea este cu 9 bani pentru benzină şi cu 3 bani pentru motorină", au declarat pentru gândul reprezentanţii companiei.

Fiind vorba de a treia reducere de preţuri din ultimele 7 zile, preţul benzinei a ajuns acum cu 21 de bani mai mic decât era în urmă cu o săptămână.

La începutul anului, litrul de benzină standard costa la staţiile Petrom circa 5,49 de lei, iar litrul din cel mai ieftin sortiment de motorină costa 5,52 lei. Astfel, pentru a face un plin de benzină de 50 de litri şoferii ce deţineau autoturisme cu motoare pe benzină trebuiau să scoată din buzunar 274,5 lei, în timp ce românii ce deţineau maşini dotate cu motor diesel trebuiau să plătească pentru un plin de motorină 276 de lei.

După ieftinirea care va fi aplicată în noaptea de marţi spre miercuri, românii vor plăti circa 297 de lei pentru un plin, de 50 de litri, de benzină şi 307,5 lei pentru un plin, de 50 de litri, de motorină.

Astfel, în prezent, românii sunt nevoiţi să scoată din buzunar cu 22,5 lei în plus pentru un plin de benzină şi cu 31,5 lei în plus pentru fiecare plin de motorină faţă de începutul anului 2012.

Sursa: Gândul.info