Încă cinci persoane din Bihor, internate la Oradea, au fost declarate vindecate de coronavirus şi au fost externate, potrivit surselor BIHOREANULUI. În total, de la izbucnirea epidemiei, s-au vindecat 19 persoane.

Aceleaşi surse arată că, duminică dimineaţa, în Bihor numărul cazurilor confirmate (inclusiv al celor care, între timp, s-au vindecat) ajunsese la 250. Numărul confirmărilor a crescut, astfel, cu 9 faţă de sâmbătă dimineaţa.

Dintre pacienţi, 5 au decedat (în datele oficiale apar 6 cazuri, însă asta din cauza unei erori, decesul unei femei din Satu Mare figurând ca fiind din Bihor, deşi femeii doar i s-a prelucrat testul COVID-19 la Oradea). 

În ziua de Paşte, la Spitalul Municipal din Oradea (spital COVID) erau internate 139 de persoane, restul persoanelor pozitive fiind tratate la domiciliu şi într-un centru de carantină.

După cum se ştie, judeţul Bihor este singurul din România în care persoanele aflate în carantină sunt obligatoriu testate. Astfel se elimină riscul ca, la ieşirea în comunitate, cei posibili infectaţi, dar asimptomatici, să răspândească virusul. 

UPDATE:

Duminică, la prânz, Direcţia de Sănătate Publică a confirmat oficial faptul că numărul persoanelor vindecate de coronavirus în Bihor a ajuns la 19.