Clubul Sportiv Crişul Oradea şi-a rezolvat problema transportului. După numeroase insistenţe ale directorului Ionel Bungău, la începutul acestei săptămâni, clubul a primit un microbuz marca Mercedes, cu 28+2 locuri, repartizat de Ministerul Tineretului şi Sportului, în cadrul unui program de dezvoltare a parcului auto, derulat în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Conform directorului CS Crişul, mini-autocarul are o valoare de 320.000 lei, ceea ce reprezintă aproximativ 78.700 de euro, şi are o capacitate mai mare decât s-ar fi aşteptat conducătorii clubului orădean. "Suntem singurul club sportiv din ţară care a beneficiat de un autocar de 28+2 locuri, celelalte au primit autocare de 16+1 locuri", a declarat Ionel Bungău, luni, într-o conferinţă de presă în care a prezentat microbuzul.

Autocarul va fi de un ajutor real pentru club. "Va aduce o economie în bugetul nostru, facilitând deplasările echipelor şi sportivilor clubului. Putem duce chiar două echipe simultan, mă refer la cele de polo copii sau juniori, unde deplasările se suprapun de multe ori. Vom putea de asemenea să-l închiriem, în special în perioada de vară, când competiţiile sportive intră în pauză. Sigur că un astfel de autocar implică şi cheltuieli, pe care le-am evaluat la circa 1.000 de euro pe lună (salariul şoferului, asigurare, rovignetă, licenţă de transport), însă, dacă îi vom asigura un management bun, autocarul ne va aduce bani, contribuind la suplimentarea bugetului de care beneficiază clubul nostru", a mai precizat Ionel Bungău.

Cealaltă veste bună pentru club e că ministerul a acceptat şi deblocarea unor posturi în ceea ce-i priveşte pe antrenori la secţiile de judo, polo şi înot.

"Această măsură ne va permite să întregim normele la polo şi înot pentru antrenorii Cosmin Goina şi Illes Zsolt şi să o cooptăm la judo în staff-ul tehnic pe sportiva noastră Ioana Matei. Mă bucur că în sfârşit această problemă, a jumătăţilor de normă, a fost rezolvată", a mai adăugat Ionel Bungău.