105 studenţi ai Universităţii din Oradea au primit o veste bună la început de an universitar: deşi au intrat iniţial la regim cu taxă, nu vor plăti niciun leu, cel puţin în primul an de şcolarizare.

Ministrul delegat pentru învăţământul superior, Mihnea Costoiu, a aprobat suplimentarea locurilor bugetate alocate Universităţii. Astfel, în anul universitar 2013-2014, instituţia are în plus 80 de locuri fără taxă la licenţă şi alte 25 la masterat.

Locurile au fost repartizate facultăţilor de conducerea Universităţii pe criteriul performanţei şi al numărului absolvenţilor de pe locuri bugetate. "În ordinea mediilor, vor beneficia de aceste locuri studenţii admişi iniţial, atât în vară, cât şi la admiterea de toamnă, la regim cu taxă", a explicat, luni, pentru BIHOREANUL, prorectorul Simona Trip.

Suplimentarea numărului de locuri bugetate al Universităţii este rezultatul unei întâlniri dintre parlamentarii bihoreni din USL şi UDMR cu conducerea Ministerului pentru învăţământ superior, cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică, întâlnire ce a avut loc pe 18 septembrie la Bucureşti şi la care a participat inclusiv vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Mang.