Consiliul Local a aprobat joi studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru un proiect ce vizează iluminatul public pe Calea Sântandrei, pe o lungime de 1.200 de metri, porţiune care aparţine municipalităţi, dar care nu este iluminată în prezent. 

"Proiectul vizează acostamentul situat între şoseaua de centură a municipiului, începând de la intersecţia străzilor Calea Sântandrei cu Ovidiu Densusianu, şi comuna Sântandrei, pe sensul de mers către localitatea învecinată", explică un comunicat transmis vineri de Primăria Oradea.

Corpurile de iluminat vor fi de tip LED, iar astfel, reţeaua de iluminat public din Oradea se va extinde cu 1.200 de metri.

"Am avut o discuţie cu Primăria Sântandrei şi pe drumul de legătură cel vechi, de la sensul giratoriu de pe Calea Sântandrei până la intrarea în Sântandrei, pe o porţiune de aproximativ 1.200 de metri, care este în administrarea municipiului Oradea, nu există iluminat public, aşadar pe partea municipiului, pe vechiul drum de legătură, noi vom implementa, cel mai târziu în vara anului viitor, sistemul de iluminat public, astfel încât tronsonul respectiv să fie iluminat pe timp de noapte", a declarat primarul Oradiei, Florin Birta, citat în comunicat.

Valoarea totală a investiţiei este de 620.256,97 de lei, inclusiv TVA, iar durata de execuţie a obiectivului este de 4 luni, se mai arată în comunicatul Primăriei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!