În ajun de Sărbători, mai multe firme au anunţat ITM Bihor concedieri colective. "Notificările cuprind informaţii cu privire la intenţia de concediere colectivă pe parcursul lunii decembrie 2011- ianuarie 2012 a unui număr estimativ de 439 salariaţi care aparţin unor societăţi comerciale cu domenii de activitate în industria încălţămintei, construcţii", arată un comunicat transmis luni de Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Fenomenul este predominant în construcţii, o explicaţie fiind vremea rece din această perioadă a anului. Aproximativ 30 de parsoane dintre cele concediate lucrau la o societate producătoare de pantofi, care a închis punctul de lucru în Aleşd.

Pe de altă parte, ITM a mai punctat că în luna noiembrie inspectorii muncii au finalizat cercetările în cazul unui tânăr de 29 de ani care a murit electrocutat, constatându-se faptul că a fost un accident de muncă.

"Un tânăr de 29 de ani, angajat la o firmă din Bihor, s-a electrocutat în timp ce instala un modem. Accidentul s-a petrecut în luna iunie, pe raza unui alt judeţ", a explicat Nicolae Hoduţ, şeful ITM Bihor.