În 2008, inspectorii Curţii de Conturi Bucureşti au făcut o mare descoperire la Universitatea din Oradea: aproximativ 150 de cadre didactice au primit ilegal bani ca membri în comisiile de admitere ale facultăţilor.

Cum la acea vreme instituţia nu avea o procedură pentru plata celor care prelucrau dosarele candidaţilor la studenţie, a rezultat că toţi membrii comisiei au fost plătiţi pe "neve", cu câteva sute de lei fiecare, iar Curtea de Conturi a cerut conducerii Universităţii recuperarea sumelor.

Care conducere, deşi a atacat decizia în instanţă, a pierdut procesul, aşa că, începând din iulie, fiecare cadru va restitui eşalonat banii. Hotărârea i-a revoltat pe toţi cei vizaţi, care nu au nicio vină că şefii Universităţii n-au fost în stare să facă un regulament.

Pe de altă parte, universitarii le-ar putea mulţumi celor de la Curtea de Conturi că se ocupă cu mărunţişuri în loc să sape mai adânc. Că la câte tunuri s-au tras la Universitate se putea lăsa cu brăţări inox, nu cu restituiri de salarii.