Liderul trupei Phoenix, solistul Nicu Covaci, este internat în această perioadă la Spitalul Judeţean din Timişoara, unde urmează un tratament după ce a fost operat pe creier. Membrii trupei au transmis că starea sa de sănătate este stabilă, însă "veştile nu sunt bune".

Potrivit site-ului Adevarul.ro, operaţia la care a fost supus interpretul în vârstă de 76 de ani a vizat extirparea unei tumori cerebrale, iar mostrele prelevate au fost trimise pentru analiză în laborator, pentru a se determina dacă aceasta este malignă sau benignă.

În 22 martie, interpretul și compozitorul Nicu Covaci a fost supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă pe creier la Spitalul Judeţean din Timişoara, după ce a prezentat simptome precum amorţeală facială şi afectarea vederii. Diagnosticul iniţial, conform specialiştilor de la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean Timişoara, a fost "proces expansiv intracranian".

Membrii trupei Phoenix au anunţat apoi luni, prin intermediul unei postări pe Facebook, că starea de sănătate a lui Nicu Covaci nu s-a îmbunătăţit.

"Oameni buni, ne-au parvenit rezultatele finale şi fără echivoc ale analizei situaţiei medicale a lui Nicu. Vom ţine sub discreţie diagnosticul, însă veştile nu sunt bune", au transmis colegii de trupă ai celebrului solist, care pe 19 aprilie va împlini 77 de ani.

Colegii lui Nicu Covaci au precizat că starea de sănătate a fondatorului legendarei trupe Phoenix este totuși stabilă şi că urmează un tratament. "Starea lui Nicu este stabilā, urmeazā cursul tratamentului şi este sub cea mai bună îngrijire posibilă! Condiţia medicală nu îi permite vizite, inclusiv noi limităm contactul, asa că adresăm rugăminte către presă a nu se insista în sensul acesta! Am promis că vă ţinem la curent cu informaţii veridice şi clare şi asta vom face!", au mai transmis colegii lui Nicu Covaci.

Înființată în 1962, trupa Phoenix a explorat o varietate de subgenuri ale rock-ului de-a lungul timpului, începând de la muzica beat și ajungând la rock psihedelic. Între cele mai cunoscute piese se numără „Nunta”, "Fata verde", "Mica ţiganiadă", "Mugur de fluier" ori "În umbra marelui URSS". 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!