Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea a primit miercuri seara peste 600 de spectatori, la cea de-a doua ediţie a Festivalului-Concurs Naţional "Florica Ungur", unde au urcat pe scenă întâi o serie de concurenți, iar apoi artişti consacraţi ai muzicii populare.

Evenimentul, prezentat de Iuliana Tudor, a durat mai bine de patru ore şi a fost organizat de Centrul de Cultură al judeţului Bihor, în colaborare cu Consiliul Judeţean Bihor şi Casa de Cultură a Sindicatelor.

"Festivalul a reunit concurenţi talentaţi din întreaga ţară, care şi-au demonstrat abilităţile în muzica populară", a transmis joi Centrul de Cultură printr-un comunicat de presă.

Aceștia au cântat în fața publicului și a unui juriu format din Elise Stan, Florica Bradu, Florica Zaha, Andrea Voica și Gabriel Popescu.

Evenimentul din Oradea a cuprins apoi momente artistice prezentate de interpreți cunoscuți, precum Andreea Voica, Florica Bradu, Florica Zaha, Veta Biriş, Antonela Ferche Buţiu sau Corina Szatmari, Maria Sidea, Carmen Oşian, Izabela Tomiţa şi Gabriel Popescu.

Pe scenă a urcat şi Ansamblul folcloric "Nuntaşii Bihorului", coregraf Dragoş Lorin Bodea, precum și Grupul vocal "Lioara" al Şcolii de Arte "Francisc Hubic", îndrumat de profesoara Antonela Ferche Buţiu.

Orchestra "Rapsodia Bihoreană", condusă de Liviu Buţiu, a asigurat acompaniamentul pe toată durata spectacolului.

În final, câştigătorii Festivalului-Concurs Naţional "Florica Ungur" au fost anunţaţi şi felicitaţi pentru talentul şi dedicarea lor. Trofeul Festivalului şi Premiul "Florica Ungur" i-au revenit Roxanei Anamaria Goia (foto), care provine din zona Banatului, iar premiile I, II şi III au fost obținute de Alexia Nicole Alb, Dorinel Dănuţ Gavriluţ-Pîrvoni şi respectiv Iulia Ioana Vlad.

De asemenea, au primit mențiuni Andrei Daniel Dinu, Maria Daria Costea şi Delia Andreea Gandore.

Premiul Orchestrei "Rapsodia Bihoreană" i-a revenit tot Roxanei Anamaria Goia, în timp ce premiul Special al Fundaţiei "Florica Zaha" a fost primit de Paula Alexa Pintiuţă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!