Deoarece a doua zi de Rusalii este liberă prin lege, majoritatea bugetarilor nu merg la serviciu. Potrivit unui comunicat al Regiei Autonome Oradea Transport Local (OTL), mijloacele de transport în comun vor circula luni după program de duminică, mai restrâns ca durată şi cu curse la intervale mai rare.

În ceea ce priveşte punctele de vânzare a biletelor şi abonamentelor, cele de la Real 1, Real 2 şi Carrefour vor funcţiona după program normal. Chioşcul din Piaţa Cetăţii va fi deschis între orele 8 şi 16, iar restul chioşcurilor din oraş vor funcţiona de la ora 9 la ora 17.

Totodată, potrivit unui comunicat al Primăriei, luni, programul de lucru la Serviciul de Stare Civilă va fi asigurat între orele 9 şi 13 pentru înregistrarea deceselor, la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor nu se lucrează, urmând ca programul de lucru pentru toate activităţile să revină la normal marţi dimineaţă.

La rândul ei, Direcţia de Sănătate Publică a dat publicităţii lista unităţilor care vor asigura servicii medicale permanente de sâmbătă până luni inclusiv, dar şi care sunt farmaciile cu program non stop. De precizat că Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi SMURD pot fi solicitate, pentru urgenţe medico-chirurgicale, gratuit, la Numărul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, iar Ambulanţa Pelican, care acordă numai consultaţii de urgenţă la domiciliu prin servicii în relaţie contractuală cu CAS, poate fi solicitată la numărul 0259-962. Structurile de primiri urgenţe (camerele de gardă, compartimente şi unităţi de primiri urgenţe) din cadrul spitalelor şi centrelor de sănătate au o activitate permanentă, în conformitate cu planificarea medicilor în cadrul turelor de gardă.

Pe de altă parte, Poliţia Bihor a anunţat că 500 de poliţişti vor acţiona în această perioadă pentru a preveni tulburarea ordinii şi liniştii publice, în echipe mixte, alături de forţele de ordine publică din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bihor, Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Bihor. Ei vor fi prezenţi îndeosebi în biserici ori în locuri cu activităţi culturale, sportive, de agrement sau discoteci.

Totodată, Poliţia Rutieră va organiza filtre în locurile aglomerate, pe DN 1 şi în apropierea vămii Borş - Artand, unde se preconizează o intensificare a traficului rutier în ambele direcţii. "Poliţiştii vor acţiona pentru combaterea excesului de viteză, depistarea participanţilor la trafic care manifestă agresivitate în conducerea autovehiculelor sau efectuează depăşiri neregulamentare şi, în general, pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere", a precizat, într-un comunicat, inspectorul principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.