Muzeul Orașului Oradea, Complex Cultural invită curioşii la o nouă expoziţie, „Dacii de la munte. Dacii de la câmpie”, al cărei vernisaj va avea loc marţi, de la ora 12. Expoziția este organizată în colaborare cu Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, Universitatea de Vest Timișoara și Muzeul de Arheologie, Istorie şi Etnografie din Hunedoara.

Expoziţia îşi propune să creioneze o imagine a societății dacice din perioada anterioară cuceririi romane. Astfel, vor fi expuse peste 90 de obiecte: cuie, scoabe, ținte, cuțite, brăzdare, nicovale, vârfuri de săgeți, lingouri, fragmente ceramice. Piesele provin atât din așezări dacice identificate în zone de munte, cât și de câmpie, fapt ce permite ilustrarea modului de viață a acestor comunități.

Evenimentul va fi deschis de către Angela Lupșea, director al Muzeului Orașului Oradea, Complex Cultural. Vor lua cuvântul Sorin Tincu managerul  Muzeului Castelului Corvinilor, conf univ. dr. Dorel Micle, de la Universitatea de Vest, și dr. Iosif Vasile Ferencz, de la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva.

Expoziția poate fi vizitată până în 15 mai 2018.