Elevii din Bihor, indiferent de vârstă, sunt îndemnaţi să dea frâu liber imaginaţiei şi să se înscrie la un concurs de poezii intitulat "Viaţa prin ochi de poet".

Competiţia are loc în contextul în care, pe 15 ianuarie, se sărbătoreşte Ziua Culturii Naţionale, care marchează 173 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu.

Toţi elevii din Bihor pot participa la concurs, cu una sau două poezii, scrise în limba română, limba maghiară ori limba engleză, iar tematica este "Spaţiul şi timpul copilăriei".

"Creaţiile literare înscrise în competiţie vor fi redactate pe o foaie format A4, cu caractere de 12, Times New Roman, la un rând distanţă şi se vor trimite în format electronic, sub forma doc/docx, pe adresa de e-mail pedagogiemuzeala@mtariicrisurilor.ro, în perioada 16 ianuarie – 3 februarie 2023. Vor intra în competiţie doar poeziile care respectă principiul originalităţii, tema propusă, vor fi redactate cu diacritice şi vor fi însoţite de formularul de înscriere în concurs completat cu toate informaţiile necesare", se arată într-un comunicat transmis de Muzeul Ţării Crişurilor, una dintre instituţiile organizatoare.

După jurizare, cele mai bune creaţii literare vor fi premiate. Se vor acorda premiile I, II, III şi un premiu special pentru fiecare secţiune a concursului (poezie în limba română, poezie în limba maghiară şi poezie în limba engleză), pentru ciclurile primar, gimnazial, respectiv liceal.

Premierea celor mai bune lucrări va avea loc în perioada 21 - 23 februarie.

Cei care au nevoie de informaţii suplimentare pot suna la numărul 0742/054686 (Lavinia Ungureanu, muzeograf Relaţii Publice şi Expoziţii şi responsabil de proiect) şi 0771/149251 (Florina Szabo, profesor metodist CCD Bihor).

Concursul "Viaţa prin ochi de poet", aflat la ediţia a II-a, este organizat de Muzeul Ţării Crişurilor, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, Casa Corpului Didactic a Judeţului Bihor şi Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" din Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!