Ales consilier judeţean în 2016 pe lista ALDE, Traian Bodea continuă să rămână vicepreşedinte al CJ Bihor chiar dacă de vreo trei luni face campanie pentru Pro România. Culmea, îşi datorează păstrarea funcţiei chiar partidului pe care l-a trădat.

Bihorel a aflat că pe 13 martie secretarul general al ALDE, Daniel Chiţoiu, a trimis Prefecturii Bihor o adresă prin care a cerut încetarea mandatului de consilier al lui Bodea, în baza Codului Administrativ, invocând că a fost "radiat" din partid, dar adăugând că politicianul bihorean a contestat "radierea" la Curtea de Etică şi Arbitraj a partidului, fără a preciza cu ce rezultat.

Pe 27 martie, Prefectura a cerut ALDE să comunice dacă procedura de contestare a fost soluţionată şi în ce fel, dar conducerea centrală n-a mai dat niciun răspuns, aşa că Bodea nu poate fi suspendat din CJ şi implicit nici din funcţia de vice, pentru că, potrivit aceluiaşi Cod, un asemenea ordin de prefect poate fi emis numai după ce politicianului îi expiră perioada în care poate contesta excluderea din partid ori, dacă o şi atacă în justiţie, după terminarea procesului.

Aşa că nu vă miraţi: Traian Bodea va face campanie pentru Pro România cu legitimaţie de membru ALDE şi de vice la CJ Bihor...