A fost scandal, joia trecută, în şedinţa Consiliului Local Marghita, declanşat de viceprimarul UDMR Demian Zsolt. Supărat că ordinea de zi n-a fost suplimentată cu un punct propus de el, la îndemnul său, 5 dintre cei 6 aleşi ai partidului maghiar au părăsit întâlnirea. Concret, Demian voia anularea unei Hotărâri de anul trecut a CL Marghita, care a interzis magazinelor să-şi expună mărfurile pe trotuar.

Pentru că a depus proiectul cu doar câteva zile înainte de şedinţă, secretariatul Consiliului Local l-a informat că referatul de specialitate asupra propunerii nu va putea fi gata în timp util, aşa că solicitarea va fi discutată în februarie.

Deranjat de amânare, vicele i-a imputat primarului independent Marcel Sas-Adăscăliţii că îi nesocoteşte autoritatea, iar la rându-i acesta i-a reproşat că a chiulit de la ceremonia de Ziua Unirii Principatelor Române, că nu l-a invitat la evenimentele organizate de UDMR cu prilejul Zilelor Culturii Maghiare şi că l-a adus pe primarul din Berettyóújfalu la Marghita, fără să-l prezinte şi lui. În replică, Demian a spus doar că pe 24 ianuarie, ca toţi românii, a avut o zi liberă şi nimeni nu îl poate obliga să participe la ceremonii în timpul liber.

Apoi, supărat ca un copil rămas fără jucărie, a părăsit şedinţa, ţinând uşa deschisă şi pentru colegii de partid. Surprinzător a fost că un consilier UDMR, István Almási, nu şi-a urmat colegii şi a rămas la dezbateri, asigurând astfel cvorumul necesar pentru votarea hotărârilor. Decizie care lui Demian i-a picat greu şi pentru care UDMR sigur îi va cere socoteală...