Prezent în Bihor pentru a discuta cu PSD-iştii locali strategia pentru alegerile de anul viitor, vicepreşedintele PSD Valeriu Zgonea a anunţat vineri, la o conferinţă de presă, că după ce vor trece sărbătorile de iarnă social-democraţii vor lua la colindat casele din judeţ pentru a le explica oamenilor ce poate face USL pentru ei.

Zgonea a apreciat că bihorenii sunt mai deschişi spre PSD ca niciodată, astfel că rolul social democraţilor în următoarea perioadă e acela de a transforma încrederea oamenilor în voturi pentru USL.

"Ca să guvernăm trebuie să fim deschişi spre oameni, să aducem membri noi în organizaţii pentru a putea face faţă PDL-ului şi mitei pe care o vor împărţi ei în campania electorală. Trebuie de asemenea să fim un partid unitar, coerent şi disciplinat. Şi nu în ultimul rând, după sărbători trebuie să mergem în casele oamenilor şi să le explicăm ce poate face USL pentru ei", a spus Valeriu Zgonea într-o conferinţă de presă.

Valeriu Zgonea 1.jpgDeputatul a vorbit şi despre bugetul pe 2012 care urmează să fie votat în Parlament, afirmând că "va fi construit anume pentru clientela PDL, va umple buzunarele primarilor şi firmelor de partid pentru ca la viitoarele alegeri să aibă cu ce cumpăra voturi, la fel cum au făcut cu fondul de rezervă".

Răspunzând la întrebările ziariştilor, Zgonea a spus că Mircea Geoană şi-a semnat singur excluderea din PSD nerespectând statutul pe care el însuşi l-a votat. "În Bihor am luat parte la serbările de Ziua Naţională în trei oraşe diferite şi am văzut că au participat la ele capii a trei confesiuni religioase diferite din judeţ. Cum ar trebui să reacţionezi dacă un cap al bisericii ar trece de la o confesiune la alta?", s-a întrebat retoric Zgonea, care a mai opinat că dacă se va respecta legea judecătorii Curţii de Apel vor da funcţia înapoi social-democraţilor iar dacă nu se va întâmpla acest lucru, preşedinţia Senatului va fi recuperată după alegeri.