Vicepremierul Gabriel Oprea a declarant, luni, la ora 16, la comandamentul de urgenţă de la MAI că dintre persoanele dispărute, patru persoane au fost găsire moarte.

Numărul localităţilor afectate de devărsările de ape s-a redus, de la 86 la 35. La acea oră, se acţiona în zonele afectate cu 1.500 de angajaţi ai MAI. "În urma acestor viituri şi inundaţii, nu am avut pierderi de vieţi omeneşti imputabile modului în care a decurs intervenţia forţelor noastre. Este regretabil că au fost vieţi perdute", a declarat Gabriel Oprea.

"Dintre persoanele declarate iniţial ca dispărute, au fost găsite, din păcate, decedate patru persoane. Numărul intervenţiilor de căutare şi salvare a unor persoane aflate în situaţii de pericol a ajuns la 576, iar cele pentru evacuarea apei din locuinţe şi gospodării a depăşit 730", a spus vicepremierul.

Elicopterele SMURD au participat la trei misiuni.

Codul roşu a fost prelungit în judeţul Teleorman până marţi, la ora 18:00. În Ialomiţa şi Prahova rămâne în vigoare codul portocaliu, iar în judeţele Brăila şi Ilfov codul galben.

Bilanţul inundaţiilor, făcut luni de vicepremierul Gabriel Oprea mai arată că în ultimele zile 250 de oameni au fost evacuaţi, aproape 90 de sate au fost afectate de apele revărsate, iar lucrătorii de la ISU au avut 2.000 de intervenţii.