Aflat în vizită în Bihor, vicepremierul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale, a vorbit joi şi despre proiectul construcţiei unei Săli Polivalente cu 5.000 de locuri în Oradea. Acesta a afirmat că licitaţia a fost derulată de Compania Naţională de Investiţii, însă rezultatul ei a fost contestat.

"Ştiţi bine că prin Compania Naţională de Investiţii s-a lansat procedura pentru Sala Polivalentă cu 5.000 de locuri din Oradea. Nu cred că a uitat nimeni lucrul acesta. Sigur că, ca la noi, la români, nu există nicio procedură de achiziţie publică fără contestaţii. Suntem la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor", a afirmat Paul Stănescu, joi, la Consiliul Judeţean, unde s-au semnat contracte de investiţii de peste 70 de milioane euro în Bihor.

Viceprim-ministrul n-a putut înainta un posibil termen de tranşare a contestaţiilor. "Să sperăm că lucrurile se rezolvă cât mai repede, ca să începem acest obiectiv important pentru Oradea. Mai ales în baschet am înţeles că sunteţi foarte buni", a spus Stănescu.

În acest context, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ioan Mang, n-a ratat ocazia să transmită mesaje prin presă Primăriei Oradea. "Fac apel şi pe această cale la Primăria municipiului Oradea să elibereze locul pentru că, la un moment dat, licitaţia va fi câştigată de cineva şi noi încă pe locul viitoarei Săli Polivalente avem piaţa de vechituri a municipiului", a spus Mang.

Compania Naţională de Investiţii a publicat în luna aprilie anunţul de participare la licitaţia pentru proiectarea şi execuţia unei Săli Polivalente cu 5.000 de locuri în Oradea.

Proiectul face parte din Programul naţional de construcţii de interes public sau social, subprogramului "Săli de sport", şi are alocat, din partea Guvernului, un buget de 61,4 miloane lei fără TVA, din care cheltuieli pentru proiectare - 2,2 milioane lei, cheltuieli pentru investiţia de bază - 58,4 milioane lei şi cheltuieli pentru organizare de şantier - 658.628 lei.

Sala Polivalentă urmează să fie ridicată pe actualul amplasament al Pieţei Obor, care va fi mutată pe strada Ogorului, vizavi de Cartierul Europa. Licitaţia pentru amenajarea noii pieţe, care va costa 6 milioane lei, a fost adjudecată în luna noiembrie.