Preşedintele ALDE Beiuş, Florentin Hus, şi în acelaşi timp unul dintre vicepreşedinţii ALDE Bihor, acuză conducerea PNL-istă a municipiului din care provine de ilegalităţi şi "atentat la banul public".

"La Beiuş lucrurile sunt penale în adevăratul sens al cuvântului (...) Absolut toate lucrările din oraş se fac cu firme cu probleme", a spus Florentin Hus, miercuri, într-o conferinţă de presă la sediul ALDE Bihor.

Potrivit acestuia, în urmă cu circa doi ani, municipalitatea beiuşeană a plătit 700.000 de lei pentru reamenajarea parcului central. "Este strigător la cer să pui în parcul central aproximativ 800 de metri pătraţi de gresie de exterior pe care să plăteşti 7 miliarde de lei vechi. Gresia de exterior costă undeva la 30 de lei metrul pătrat, la care se adaugă manopera, deci am ajunge cu indulgenţă la o sumă de 3-4 miliarde de lei. Din punctul meu de vedere ce s-a făcut acolo este jaf şi atentat la banul public", a declarat preşedintele ALDE Beiuş.

Tot Florentin Hus acuză faptul că lucrarea s-ar fi făcut cu firma Evalstar, deţinută de co-preşedintele PNL Beiuş, Ioan Dărăban, beneficiar al mai multor lucrări importante din municipiu. "Lucrurile merg în cumetrie, iar Consiliul Local nu amendează deloc acţiunile primarului cu trei dosare penale şi a fost şi arestat", a mai spus Hus.

De asemenea, acestuia nu i se pare în regulă nici suma plătită de Primăria Beiuş pentru realizarea sensului giratoriu de la ieşirea din municipiu spre Ştei. "Are patru metri lungime şi doi lăţime, dar a costat 860 de milioane de lei vechi", a afirmat acesta.

De asemenea, Florentin Hus a atras atenţia şi asupra faptului că lucrările de plombare a asfaltului din Beiuş sunt executate de firma lui Sorin Tonca, zis Jaru’, un cunoscut afacerist din acea zonă, la societăţile căruia ofiţeri ai DNA şi DGA au efectuat recent percheziţii. "În momentul în care toate lucrările din oraş se execută cu firme cu probleme pot să speculez că acestea vor ieşi şi ele cu probleme", a adăugat Hus.

În fine, liderul ALDE Beiuş, o fililală care are deocamdată doar 60 de membri, a denunţat şi gestul edilului Adrian Domocoş de a pleca în concediu cu maşina de serviciu. "O maşină de serviciu ar trebui folosită pe baza prevederilor legale, cu ordin de deplasare, dar sub nicio formă în concediu", a mai spus Hus.