Declaraţii şocante făcute de vicepreşedintele ALDE Cătălin Beciu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei şi unul dintre fondatorii partidului.

Acesta a afirnat, despre protestele împotriva legii graţierii, că a fost vorba despre "o manifestaţie nazistă" şi că protestatarii au fost "nişte cretini". "Animalelor, mi-e scârbă de voi", a transmis Beciu.

Afirmaţiile au fost făcute într-o postare pe Facebook:

"Ieri a avut loc prima manifestaţie nazistă, din ultimii şaptezeci de ani, în România. Au iesit nişte cretini care vor tortură în locul privării de libertate şi lagăre de exterminare în locul închisorii. Mai vor şi încălcarea Constituţiei, care garantează dreptul la demnitate şi la tratament uman. Animalelor, mi-e scârbă de voi. De toţi ăia care aţi fost pe stradă, aseară. Atât de scârbă încât aş ieşi împotriva voastră, tot acolo, în stradă. Doar că vreau să fiu sigur că pot să respect Constituţia, care vă garantează dreptul la viaţă... Astăzi, nu sunt sigur. Fac spume când văd nazişti. Multe spume. Jos Koveşi, Iohannis, Mungiu Micţiunedi si, în general, jos cretinii şi naziştii! Editez: A, ştiu că limbajul nu-i politic. Şi?  Sunt om de afaceri.", a scris acesta, în postarea iniţială.

Postarea a stârnit revolta numeroşilor internauţi.

"Inainte sa imi analizati limbajul folosit in postare, la adresa manifestantilor, va atrag atentia ca m-au facut mizerabil, prin scandări, la maxima audienţă, pe toate televiziunile:
"PSD si ALDE, aceeaşi mizerie". Asta strigau gingaşii, la care adăugau îndemnuri să fim arestaţi, normal, cu toţii", a mai scris reprezentantul Alde.