După ce, într-o emisiune televizată, preşedintele CJ Pásztor Sandor a dezvăluit că instituţia are "găuri" în ceea ce priveşte bugetul de salarii al aparatului propriu, respectiv instituţiilor subordonate, vicepreşedintele CJ, Traian Bodea, a susţinut, vineri, într-o conferinţă de presă ţinută la sediul ALDE, că "nu există pericolul neplăţii salariilor".

"Din punct de vedere al plăţii salariilor, nu avem probleme. Într-adevăr avem la DGASPC Bihor bugetată doar până în luna septembrie salarizarea, dar vom găsi resursele necesare. Exclud total această posibilitate de a nu avea bani de salarii, nu este cazul", a spus Bodea, răspunzând întrebării reporterului BIHOREANULUI pe această temă.

Vicepreşedintele Bodea, responsabil cu Direcţia Economică a instituţiei, a spus că, într-adevăr, bugetul de salarii ar trebui completat cu 13 milioane lei, din care 10 milioane lei vor fi repartizaţi în acest scop din impozitul pe venit. "Mai putem face modificări între capitole pentru că vor fi şi instituţii care nu îşi vor cheltui tot fondul de salarii şi vom mişca aceste sume între capitole", a susţinut acesta.

În schimb, Bodea a confirmat că se pregătesc "modificări în organigramă", care ar putea include reduceri de personal.

"Gândim o nouă organigramă, la care deja se lucrează, dar nu avem deocamdată date certe că vom face neapărat reduceri, dar este posibil acest lucru. Dacă în unele instituţii vom constata că putem să facem reduceri de 3-5% le vom opera la momentul respectiv. În primul rând trebuie să vedem dacă putem face acest lucru", a spus Bodea.

Vicepreşedintele a mai afirmat că ar susţine reducerea de posturi în instituţiile subordonate. "După mine, aş mai comasa unele dintre ele, instituţii, fundaţii", a afirmat Traian Bodea, fără a da exemple concrete. 

Citeşte pe aceeaşi temă: Consiliul Judeţean Bihor, fără bani de salarii: Pasztor anunţă posibile reduceri de personal, după ce a făcut zeci de angajări nejustificate