Viceprimarul Florin Birta a fost implicat, duminică seară, într-un accident rutier, care, din fericire, nu s-a lăsat cu victime.

Aflat la volanul maşinii sale de serviciu, un Renault negru cu număr BH-33-PMO, Birta circula regulamentar în zona Parcului Traian, îndreptându-se spre strada Andrei Şaguna. La intersecţia cu străduţa care trece prin faţa Prefecturii, însă, un alt şofer orădean, aflat la volanul unui Opel, nu a oprit la semnul "Stop" şi l-a acroşat din plin.

În urma impactului, ambele maşini au fost serios avariate în partea din faţă, capota Renault-ului de serviciu condus de Birta fiind ruptă în două. În cele două maşini nu se aflau pasageri.

În zonă a ajuns un echipaj al Poliţiei Rutiere, însă, cum accidentul nu s-a soldat cu victime, cei doi şoferi au preferat să apeleze la procedura constatării amiabile. Drept urmare, incidentul a fost considerat o tamponare. "A fost un eveniment rutier fără victime", a declarat comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

Contactat de BIHOREANUL, viceprimarul Florin Birta a spus că a acceptat să încheie un act de constatare amiabilă în contextul în care nu au existat victime, asta chiar dacă maşina i-a fost serios avariată. "A fost un eveniment nefericit. Circulam regulamentar şi, în intersecţie, un şofer nu a acordat prioritate, deşi avea "Stop". A fost Poliţia aici, a văzut că actele noastre sunt toate în regulă. Cum el şi-a recunoscut vina, am spus că putem să mergem pe înţelegere amiabilă", a declarat Birta.

(Sursa foto: Facebook, grupul Infotrafic al Județului Bihor)