În contextul prezentării raportului pe 2012 al Administraţiei Social Comunitare Oradea, viceprimarul Ovidiu Mureşan a subliniat, marţi, într-o conferinţă de presă, că numărul de locuri în creşele din oraş a crescut la finele anului trecut la 517 de la 337 în perioada similară din 2011 şi datorită inaugurării creşei amenajate pe strada Bumbacului.

Pentru a acoperi, însă, nevoile orădenilor, viceprimarul a anunţat unul dintre obiectivele ASCO pentru acest an, şi anume mărirea numărului de locuri cu circa 100.

"După stabilirea cifrei de şcolarizare la nivel de IŞJ, veţi consta că activităţile din anumite grădiniţe se vor restrânge, punând la dispoziţie spaţii pe care le vom putea folosi în acest scop. Pe parcursul verii vom avea un şantier în zona Rogerius pentru a face loc unei creşe cu 3, iar dacă nu 2 grupe", a declarat Ovidiu Mureşan, care a subliniat că în acest cartier nu există destule Centre de Îngrijire şi Educaţie Timpurie.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Mureşan a declarat că municipalitatea, prin Administraţia Imobiliară Oradea, caută o altă locaţie pentru grupa de creşă care funcţionează la "Plopii fără soţ" din zona Oncea, printr-un parteneriat încheiat în urmă cu 5 ani între Primăria Oradea, DGASPC Bihor şi fundaţia belgiană VZW Oradea.

Viceprimarul a explicat că Primăria nu este dispusă să prelungească această colaborare, care expiră în această lună, din cauza costurilor mari la utilităţi. "S-a luat decizia din cauza cheltuielilor mari pentru căldură care survin din cauza combustibilului utilizat de proprietari, adică gaz. Au fost luni în care plăteam 8.000 de lei", a spus Ovidiu Mureşan.

La ora actuală, la creşa "Plopii fără soţ" mai merg aproximativ 20 de copii, restul preferând deja să se mute la noua creşă de pe Bumbacului. Şi cei rămaşi vor fi relocaţi până la finalul lunii februarie.